Tartare à la minute

Ingrediënten

  • 1 el graantjesmosterd
  • 280 gr rundsvlees (kogelbiefstuk, supervers)
  • ¼ granny smith appel
  • Maldon of grof zeezout
  • ingelegde mosterdzaadjes
  • 20 blaadjes pepermunt of gewone munt (pepermunt is iets feller van smaak)
  • enkele blaadjes cress of fijne blaadjes sla
  • 5 el olijfolie
  • grof zout en peper
  • 1 gaargekookte rode biet
  • ½ sjalot
Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij het vlees fijn met een mes : eerst in plakjes, daarna in blokjes.

  2. Sjalot versnipperen en meng in het vlees samen met de graantjesmosterd, olijfolie, peper en zout.

  3. Snij de biet in schijfjes en steek rondjes uit met een cirkeltje in metaal of plastic.

  4. Leg een ring, formaat naar keuze (ik kies geen al te grote ring), en vul deze met de tartaar. Beleg met rode biet, ingelegde mosterdzaadjes, enkele blaadjes fijne sla.

  5. Versnipper de munt en verdeel deze over de tartaar. Besprenkel met enkele druppels olijfolie. Afwerken met julienne van granny smith. Koud serveren.

0
Nog geen stemmen

Duorum, Tons Tinto 2010 (Douro, Portugal)

ad Bibendum €8,60

Deze speelse, naar Turkish delight, aardbeien en gekonfijte kersen smakend wijn is een echte fruittijger in het glas. Sappig! 

Claudia kookt buiten

Auteur
Annelies Ryckaert
Uitgeverij
Linkeroever Uitgevers
Fotografie
Heikki Verdurme
ISBN
9789057204036