Terrine van foie gras

Ingrediënten

  • 500 gr rauwe eendenlever
  • scheut cognac
  • scheut porto
  • 2 gr peper van de molen
  • 6 gr zout
Gevorderde
4 personen
Meer dan 90 minuten
Frans
Voorgerecht

Bereiding

  1. Kuis de lever: haal de nerven er voorzichtig uit. Doe de lever in een kom en giet de cognac en porto erbij. Kruid met peper en zout.

  2. Leg aluminiumfolie in een terrinevorm. Leg de gekruide lever in de terrine en druk aan. Vouw de aluminiumfolie dicht.

  3. Zet de terrine in een schaal met warm water (au bain marie). Zet in een voorverwarmde oven van 100°C gedurende 30 min.

  4. Laat hem afkoelen op het aanrecht. Laat vervolgens een nacht rusten in de koelkast.

0
Nog geen stemmen

Terrine van foie gras

1. Voeg niet teveel cognac en porto toe
2. Masseer de lever niet kapot
3. Zet minder lang in de oven