Thaïse steaksalade

Ingrediënten

  • 2 dikke wortels
  • 400 gr steak van goede kwaliteit
  • handjevol verse peterselie
  • handjevol verse koriander
  • 1 chilipepertje
  • ½ teentje look
  • 1 el verse gember
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el sesamolie
  • 4 el vers limoensap
  • handjevol radijsjes
  • handvol sojascheuten
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Aziatisch
Thais
Voorgerecht

Bereiding

  1. Maak een mengsel van fijngemalen korianderzaadjes, droge chilivlokken, zout en sechuanpeper. Wentel de steaks hierin en schroei dicht in een (grill)pan. Laat afkoelen en snij in plakjes.

  2. Maak een dressing van het limoensap, de olijfolie, sesamolie, sojasaus, bruine suiker, verse geraspte gember, fijngehakte look, het chilipepertje dat je zeer fijngehakt hebt, en gehakte verse koriander en basilicum.

  3. Leg de plakjes steak in deze dressing om te marineren.

  4. Maak een jullienne van komkommer en wortel, snij de radijsjes in zeer fijne plakjes en doe sojascheuten en wat van de dressing bij het mengsel.

  5. Schik de plakjes steak op het bord en leg hierop een hoopje groentjes. Giet wat van de dressing over het bord en werk af met een takje koriander.

0
Nog geen stemmen