Thaise viskoekjes

Ingrediënten

  • 150 gr sperziebonen, in kleine stukjes gehakt
  • 1 th lepel fijngehakte rode chilipeper
  • 4 th lepel rode currypasta
  • handjevol verse korianderblaadjes
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1½ el Thaïse vissaus
  • 3 el maizena of rijstbloem
  • 600 gr stevige witte visfilet (moet absoluut graatloos zijn!)
  • 2 lente-uitjes, fijngehakt
  • 1 dl arachide-olie
  • zoet-zure dipsaus
Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Aziatisch
Thaïs
Vis

Bereiding

  1. Maak de vis in een keukenmachine fijn. Voeg maizena, vissaus, ei, koriander, currypasta en chili toe. Mix tot een gladde massa.

  2. Doe de vispurée in een kom en meng boontjes en lente-ui erdoor. Maak platte koekjes van 2 eetlepels vispurée (best kleine koekjes maken!).

  3. Verhit de olie in een wok of hoge pan met dikke bodem. Test met een stukje brood of de olie heet genoeg is. Bak telkens 4 koekjes tegelijk goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.

5

Average: 5 (1 stem)

Jané Ventura, Rosat Selecció 10 vinyes 2011 (Penedès, Spanje)

La Buena Vida, €8,89
Rosé die barst van het zoetrijpe rood fruit (aalbes, aardbei, kers), grenadine en candy. Kan zelfs zo zoetere dipsausjes aan.