Tiramisu van framboos en groene thee

Ingrediënten

  • 75 gr broyage
  • 100 gr kristalsuiker
  • 250 gr eiwit
  • 2 limoensap
  • 10 ml room
  • 5 gr suiker
  • 30 gr groenetheepoeder
  • 250 gr mascarpone
  • 150 gr poedersuiker
  • 80 gr kokosrasp
  • 60 ml frambozencoulis
  • 20 ml frambozencoulis
  • 12 frambozen
  • 25 gr bloem
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Frambozenmascarpone Meng de frambozencoulis met de mascarpone. Laat groenetheepoeder en suiker oplossen in de room en verwarm licht. Voeg het theemengsel toe aan de frambozenmascarpone en meng voorzichtig. Verfris met limoensap.

  2. Kokosmakarons Klop de eiwitten samen met de suiker stijf. Meng de broyage met de poedersuiker en voeg toe aan het opgeklopte eiwit. Roer hier voorzichtig de geraspte kokos en de bloem doorheen. Maak mooie rondjes op een ovenplaat die belegd is met bakpapier. Bak de makarons 10 minuten in een voorverwarmde oven van 165 °C. Kijk na 5 minuten of de makarons gelijkmatig verkleuren, draai zo nodig de ovenplaat en bak nogmaals 5 minuten.

0
Nog geen stemmen

Puur Zeeland

Auteur
Quinten Lange
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Kris Vlegels
ISBN
9789089890603