Tongrolletjes met kokos en kerrie

Ingrediënten

  • 800 gr tongfilets
  • 250 gr rijst of mie
  • 1 bosje lente-ui
  • ½ rood pepertje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 th lepels mild kerriepoeder
  • 2 dl dikke kokosmelk
  • sap van 1 limoen
  • 1 th lepel gedroogde basilicum
  • peper en zout
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Aziatisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kook de rijst of de mie gaar volgens de instructies op de verpakking.

  2. Snijd de lente-uitjes (ook het groen) in smalle ringen. Ontpit het pepertje en snijd in zeer kleine stukjes. Pel de knoflook en snipper fijn.

  3. Rol de tongfilets op met de velkant naar binnen.

  4. Verhit de olie in een diepe pan en roerbak de lente-uitjes met het pepertje en de knoflook 2 minuten op een hoog vuur. Voeg het kerriepoeder toe en laat nog even bakken.

  5. Roer de kokosmelk, het limoensap en het basilicum erdoor. Kruid met zout. Breng al roerend tegen het kookpunt. Leg de tongfilets in de saus en laat ongeveer 2 minuten pocheren.

  6. Schep de tongfilets met de saus op de borden en serveer met de rijst of de mie.

0
Nog geen stemmen

Vis in 30 minuten

Uitgeverij
De Standaard Uitgeverij
ISBN
978-90-02-252051