Uit het vuistje: pizzaballetjes met cheddar en Gust bier

Ingrediënten

  • ½ tas blond bier (Gust)
  • 2 el maïszetmeel
  • 2 vellen pizzadeeg
  • grof zeezout
  • 5 tassen water
  • ¼ tas bicarbonaat
  • 1 ei
  • 2 el blond bier (Gust)

Op zoek naar een hapje of tv-snack? Deze pizzaballetjes met cheddar en Gust bier zijn dé oplossing. Eenvoudig, lekker én snel klaar.

Tip: vind je geen Gust bier? Maak het dan met een ander blond bier.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Amerikaans
Vegetarisch

Bereiding

  1. Warm het bier op en smelt de kaas in het warme bier. Voeg het maïszetmeel toe. Laat indikken.

  2. Snij een vel pizzadeeg in stukjes. Lepel op elk stukje een beetje van het kaasmengsel. Plooi dicht en rol tot een balletje.

  3. Breng het water met bicarbonaat aan de kook. Pocheer de balletjes 20 à 30 seconden in het water. 

  4. Haal ze uit met een schuimspaan en leg op bakpapier op een bakplaat. 

  5. Meng een eitje met twee eetlepels bier. Roer los. Wrijf elk balletje in met dit mengsel. Sprenkel er grof zeezout over. Bak 15 minuten op 220°C in een voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn.

  6. Haal uit en serveer dadelijk.

0
Nog geen stemmen