Varkensgebraad in mosterdsaus

Ingrediënten

  • varkensgebraad van 1,2 tot 1,4 kg
  • echte boter
  • 4 sjalotjes
  • tijm & laurier
  • 1½ dl witte wijn
  • 1½ dl water
  • 1 lepel mosterd
  • 1 lepel Maggi Piet Huysentruyt rundsbouillon
  • 1 dl volle room
  • 1 lepel graanmosterd
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Smelt de boter in een braadpan Kruid het gebraad met peper en zout. Leg het gebraad in de pan en zet het vuur iets lager. Snij de sjalotjes grof en leg ze rond het gebraad. Bak 5 min. aan langs elke kant. Voeg tijm en laurier toe. Zet een deksel op de pan en laat 25 à 30 min zachtjes sudderen.

  2. Haal het gebraad uit de pan en wikkel in zilverpapier.

  3. Blus de pan met witte wijn en water. Roer de mosterd erdoor en zeef de saus.

  4. Snij het gebraad in sneden en schik op een bord. Napeer de saus erover. Versier met peterselie en serveer met een beetje graanmosterd.

5
Average: 5 (1 vote)

Terre à Verre, Grenache/Carignan 2010 (Pays D’Oc, Frankrijk)

Christiaens Wijnhuis, €6,05

Zeer vlotte, fruit-attractieve wijn met een massa rood pitfruit en specerijen. In de mond reeds mooi versmolten en silky.