Varkenskoteletjes met picklesboter

Ingrediënten

  • zout
  • peper
  • ½ teen look
  • 1 el gehakte peterselie
  • 4 sneetjes pancetta
  • 12 aardappelen
  • 2 pickles
  • Italiaanse kruiden
  • 100 g zachte boter
  • 2 varkenskoteletten
  • gemengde sla
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kruid de koteletten aan beide kanten met peper en zout en wrijf ze in met een klein beetje olijfolie. Overstrooi met PH Italian mix. Gril ze op de BBQ op een zacht vuurtje.

  2. Doe de zachte boter met de pickles en wat peper en zout in de cutter en mix alles glad.

  3. Snijd een stuk van 4 grote aardappelen en hol het grootste deel uit. Bewaar het hoedje. Plet de rest van de aardappelen met wat boter en de gehakte peterselie en zet dat in een potje op het vuur.

  4. Snijd de pancetta in reepjes en voeg die toe, samen met het halve teentje gehakte knoflook. Kruid alles met peper en zout.

  5. Vul de uitgeholde aardappelen met de puree en leg ze op de BBQ. Serveer met de boter en wat gemengde sla.

0
Nog geen stemmen