Vietnamese lenterolletjes

Ingrediënten

  • 1 teen look
  • 1 ajuin
  • 1 tl sojasaus
  • ½ tl hoisinsaus
  • 125 g tofu
  • 1 el arachideolie
  • peper
  • zout
  • 1 pakje rijstpapier
  • 1 handvol sojascheuten
  • 5 verse takjes munt
  • 5 takjes Thaise basilicum
  • 1 bot koriander
  • 1 pak rijstvermicelli
  • 8 blaadjes sla
  • Sweet Chili saus

Dit recept komt van Philippe Ng (restaurant Monkey King).

 

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Aziatisch
Vegetarisch

Bereiding

  1. Snij ajuin en look fijn, snij de tofu in reepjes.

  2. Verhit een pan en fruit de ui en de look glazig. Voeg de tofureepjes toe en bak even aan. 

  3. Kruid met peper, zout, sojasaus en hoisinsaus tot de tofu licht krokant is. Haal alles uiit de pan en zet opzij. 

  4. Snij de komkommer in dunne plakjes.

  5. Week de rijstvermicelli zoals op de verpakking vermeld staat.

  6. Snij de sojascheuten, munt, koriander, lenteui en vermicelli in kleine stukjes zodat ze in de lenterol van 4 tot 8 cm passen.

  7. Vul een kom met lauw/warm water en week zeer kort een blad rijstpapier.

  8. Leg het blad op een propere en vochtige theedoek.

  9. Op het rijstblad leg je een blaadje salade. Daarop leg je van alle ingrediënten – behalve de komkommer – wat. 

  10. Rol het rijstpapier zeer strak op, tegen de groenten aan. 

  11. Eens je 2/3de gerold hebt, leg je de plakjes komkommer met een stengel lenteui als garnering tussen de rol.

  12. Rol het papier nu volledig strak op. Serveer met een sweet chili saus. 

0
Nog geen stemmen