Vietnamese Pho (noedelsoep met kip)

Ingrediënten

  • 1½ l heldere kippenbouillon
  • 2 kipfilets
  • 100 gr rijstnoedels (rijstvermicelli)
  • 2 grote wortelen
  • 5 bosuitjes
  • 100 gr sluimererwten
  • 2 cm gember
  • ½ chilipeper
  • 10 blaadjes munt
  • ½ bosje koriander
  • ½ bosje (Thaise) basilicum
  • 1 limoen
  • 2 el Thaise vissaus (nam pla)
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Aziatisch
Caloriearm
Soep

Bereiding

  1. Breng de bouillon aan de kook en doe er de kipfilets in. Laat ze 12 minuutjes koken of tot ze gaar zijn. Schep ze eruit en laat afkoelen.

  2. Schil de wortelen en snij in fijne reepjes. Doe hetzelfde met de gember. Snij ook de bosuitjes en de chili in fijne reepjes.

  3. Trek de kip in draden en doe samen met de groentjes terug in de soep. Doe er het sap van een halve limoen bij en de vissaus.

  4. Bereid in een aparte kom de noedels zoals beschreven op de verpakking. Giet af.

  5. Verdeel de soep over de kommen, doe er de noedels bij en werk af met wat munt, koriander en basilcum.

0
Nog geen stemmen