Viskoekjes

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Thais
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd of prak de vis in een ruime schaal. Verkruimel het brood. Meng de broodkruimels en de rauwe eieren met de vis.

  2. Doe de citroenmelisse, lente-ui, citroengras, peterselie en rode pepers in de schaal. Voeg limoensap, vissaus en witte peper toe.

  3. Meng alles en maak er ronde koekjes van. Voor een krokant korstje kun je ze nog wentelen in gedroogde rijstkorrels.

  4. Schenk een flinke laag arachideolie in een pan, en laat de olie niet te heet worden. Frituur de viskoekjes tot ze mooi bruin zijn. Schep ze uit de olie met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  5. Tip: De viskoekjes zijn heel lekker met sweet-chilisaus. 

0
Nog geen stemmen

Alles moet op

Recepten
Reini Smit
Redactie
Reini Smit en Linda Loenen
Uitgeverij
Terra
Fotografie
Hotze Eisma
ISBN
978‐90-8989-570-7