Vlaamse couscous

Ingrediënten

  • ½ kg tuinbonen, gedopt
  • 8 groene asperges
  • 8 witte asperges
  • 1 grote tomaat
  • ½ l water
  • 200 gr gierst
  • 2 lente-uitjes
  • peper en zout

Fris op warme dagen, in een mum van tijd klaar en erg origineel: Vlaamse couscous! Biologische asperges bekoren met hun smaak en bevatten geen enkele residuen van pesticiden of andere schadelijke stoffen. Kies voor heerlijke bio gierst of bio couscous, allebei gemakkelijk verkrijgbaar.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kook de gierst in 25 minuten gaar in licht gezouten water. Maak de gierst los en laat afkoelen.

  2. Snijd de tomaat in stukjes en verwijder de zaadjes.

  3. Schil de asperges, snijd ze in stukken en kook ze beetgaar in licht gezouten water. Voeg de aspergekopjes pas aan het einde van de kooktijd toe want deze zijn sneller gaar. Laat uitlekken en afkoelen.

  4. Dop de tuinbonen en kook ze eveneens beetgaar. Laat afkoelen en verwijder de vliesjes.

  5. de lente-uitjes en meng alle groenten onder de gierst.

  6. Breng op smaak met peper en zout en eventueel een beetje olijfolie.

0
Nog geen stemmen