Warme camembert met veenbessen

Ingrediënten

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten

Bereiding

  1. Zet de hele camembert zonder deksel van de doos een zevental minuten in een rookdoos met rookpoeder, of warm in een gesloten doos langzaam op aan de rand van de grill van uitdovend haardvuur of barbecue. Parfumeer het smeulende vuur indien gewenst met rozemarijn, tijm en/of jeneverbes.

  2. Kook de veenbessen tot puree in een pan met suiker, steranijs, kaneel en calvados.

  3. Verwijder de hoed van de camembert aan tafel en lepel de zachte kaas uit. Serveer met veenbessencompote en brood.

  4. Weetje: Veenbessensap is gezond en helpt onder meer blaasontsteking te voorkomen.

0
Nog geen stemmen

De Beste Hobbykok van Vlaanderen: Het product

Auteur
Lene Kemps
Uitgeverij
NV Roularta Media Group
Fotografie
Bruno Couwenberg en Mirose BeHaegel voor Studio M
Winkelprijs

7, 95 euro

Meer info over het magazine vind je hier.