White Bean Dip met flatbread

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Meer dan 90 minuten
Vegetarisch
Hapje

Bereiding

  1. White Bean Dip: Doe de look, de bonen en het citroensap in de blender. Goed mengen. Kruiden met peper en zout. Doe er een handvol platte peterselie bij. Blender langzaam laten draaien en beetje bij beetje de olijfolie (150ml) toevoegen. Afwerken met een beetje citroen zeste.

  2. Flatbread: Meng de gist met het water en de honing, doe er een beetje bloem bij en laat 15 min rusten Zeef de bloem en strooi er het zout (1 th lepel) bij, meng met het gistmengsel en giet er bijna alle olijfolie (4 el) bij. Maak een bol en kneed een 5-tal min met de hiel van je hand. Laat het deeg in een geoliede kom en onder een natte handdoek rijzen tot de hoeveelheid verdubbeld is (ongeveer 1 uur). Herkneed het deeg lichtjes en meng er de gewenste kruiden onder – 3 min. Rol het deeg uit – deeg verdelen in de gewenste vorm, hier langwerpig 2 cm / 4 cm met een dikte van 0,5 cm. Laat een pan zeer goed verwarmen (liefst een grill pan) en bak de broodjes 2 min per zijde.

0
Nog geen stemmen