Witloof in de oven 'New Style'

Ingrediënten

  • 6 stukken witloof
  • 250 gr pasta gekookt
  • 250 gr gorgonzola
  • 250 gr gekookte ham schijven
  • 4 dl room
  • 300 gr gruyère kaas geraspt
  • boter en olie om in te bakken
  • peper
  • zout
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Smelt een beetje olie en boter in een ruime ovenvaste bakpan. Snijd de witloof in grote stukken. Bak 2/3 van de witloof gaar en mooi van kleur. Voeg de rest van de witloof toe en bak nog een paar min. Kruid met peper en zout.

  2. Verwarm ondertussen in een andere pan de room. Laat de gorgonzola en een handvol Gruyère kaas in de room smelten. Kruid met peper en zout en roer de kaas een beetje los.

  3. Snijd de ham in 4cm grote stukken. Beleg de witloof met de ham. Beleg verder met de gekookte pasta. Giet de saus over het gerecht en bestrooi met de rest van de kaas. Gratineer het gerecht onder een grill tot mooi van kleur.

5
Average: 5 (1 vote)