Zalmfilet met knoflook-, kruiden- en citrusboter

Ingrediënten

Voor de zalmfilet

  • 4 zalmfilets zonder huid
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper

voor de kruidenboter

  • 80 g boter (bv. Kerrygold)
  • fijngeraspte schil en sap van 1 limoen
  • 1 tl fijngehakte peterselie
  • 1 tl fijngehakte bieslook
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • zout en peper

Zalm en citroen zijn voor elkaar gemaakt. Voeg verse knoflook toe met wat kruiden en je hebt al snel een speciaal gerecht.  Heerlijk als zomers barbecuegerecht en ook voortreffelijk om te roosteren. Hoe verser de zalm, hoe beter het gerecht. Bij voorkeur Iers, natuurlijk.

Dit kan iedereen
4 personen
Minder dan 15 minuten
Brits

Bereiding

  1. Voor de kruidenboter hoeft u slechts alle ingrediënten te mengen, behalve de citrussappen. Wanneer alle ingrediënten goed gemengd zijn, het limoen- en citroensap erdoor roeren tot het sap goed in de boter opgenomen is. Zachte boter is belangrijk zodat het sap goed door de boter mengt.

  2. Tijd om de barbecue of de gril aan te steken.

  3. Braad de zalm op de barbecue of de gril gedurende 3 tot 4 minuten per zijde, smeer ze in met olijfolie en breng ze op smaak met zout en peper

  4. Bestrijk de zalmfilets met de kruidenboter en braad ze nog eens 1 minuut aan elke zijde.

  5. Laat ze 2 tot 3 minuten rusten, smeer vervolgens de resterende kruidenboter over de vis en dien de zalmfilets op.

0
Nog geen stemmen