Zeeuwse wafeltjes met aardbeien, rozen en witte chocolade

Ingrediënten

  • 8 aardbeien
  • 200 gr yoghurt
  • 400 gr slagroom
  • 300 gr witte chocolade
  • 60 gr eidooiers
  • 30 gr water
  • onbespoten rozenblaadjes
  • 115 gr suiker
  • 8 Zeeuwse wafeltjes
  • 250 gr witte chocolade
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Smelt de chocolade au bain-marie. Breek de wafeltjes in tweeën en doop ze in de gesmolten chocolade en laat opstijven. Houd de rest van de gesmolten chocolade apart, maar wel warm.

  2. Wittechocoladecrème Laat suiker en water koken tot 118°C. Klop de eidooiers op en voeg het suikerwater eraan toe. Zet op laag vuur en klop het geheel lauw en luchtig op. Voeg chocolade toe, klop de room op en spatel de opgeslagen room en de yoghurt voorzichtig door het suikermengsel tot er een mooie crème ontstaat.

0
Nog geen stemmen

Puur Zeeland

Auteur
Quinten Lange
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Kris Vlegels
ISBN
9789089890603