Pastasalade met olijfjes, basilicum en zongedroogde tomaten

Ingrediënten

Zin in een zomerse pastasalade? Wat dacht je van deze lactosevrije versie met olijfjes, zongedroogde tomaatjes en basilicum? Snel klaar en 100 procent vegetarisch!

Tip: wil je het volledig lactosevrij? Vervang de pecorino door iets anders.

Dit kan iedereen
4 personen
Minder dan 15 minuten
Italiaans
Lactosevrij
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Hak de olijven, zongedroogde tomaten en basilicum fijn.

  2. Fruit de pasta in een beetje warme Alpro soya Bakken en Braden. Voeg 500 ml water en een snuifje zout toe.

  3. Roer goed totdat het water verdampt is. Voeg daarna 250 ml Alpro soya Cuisine toe.

  4. Blijf roeren.

  5. Wanneer de Alpro soya Cuisine volledig ingekookt is, zorgt u ervoor dat de saus goed met de pasta is vermengd.

  6. Voeg dan de rest van de garnering toe.

  7. Werk af met wat peper en geraspte pecorino. 

0
Nog geen stemmen

Een week lang: Pasta, dat past!

Van 11 augustus tot 18 augustus is het pastaweek bij VTM Koken. Elke dag plaatsen we een lekker pastarecept in de kijker. Tips & tricks over pasta zelf maken? Voordelen van pasta? Of gewoon alle recepten van de pastaweek?

Klik en ontdek het hier.