Bootjes van courgette met kippengehakt en tomatenstoemp

Ingrediënten

voor het gehakt

voor de stoemp

Voor het sapje

  • bio-appelsap
  • bruiswater

Sofie Dumont is een week lang te gast bij Manoe Frateur. Op dinsdag komen de kinderen mee eten. Drie dochters, dat belooft! Sofie kiest voor opgevulde courgettes in de vorm van een bootje. Heerlijk.

Extra kindertip: heb je de kids kunnen overtuigen van de bootjes? Snij de volgende keer het vruchtvlees van de courgette zeer fijn en meng onder het gehakt.

Versiertip: snij een driehoekje uit een blaadje papier. Maak er twee gaatjes in en steek hierdoor een satéstokje. Zo heb je een zeil. Kleef een klein driehoekje op het einde. Dit is het vlaggetje.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Voor de vuling:Snij de sjalotten fijn en hak de krulpeterselie fijn. 

  2. Meng het gehakt met de kruiden, sjalot, peterselie, kaas en wat beschuitjes tot een stevig gehakt. 

  3. Voor de courgette: Snij in de lengte een stukje van de courgette zodat ze blijft rechtstaan op een bord. Maak bovenaan een inkerving en hol deels uit zodat je ze nadien kan vullen met het gehaktmengsel. 

  4. Neem een ovenschotel: vet deze in met olijfolie. Leg de uitgeholde courgettes erin en vul met het gehaktmengsel. Strooi er extra geraspte Emmentaler over. Bak 35 à 40 min in een voorverwarmde oven op 190°. 

  5. Voor de stoemp: schil en stoom de aardappelen en maak er puree van. Voeg een beetje olijfolie toe.

  6. Snij de trostomaatjes door, bak kort en krachtig op met olijfolie en fijngesneden look. Blus met de passata en wat concentraat.

  7. Snij groene olijven fijn.

  8. Meng de olijven (3 el) onder de puree, samen met de tomatensaus. Is het te dik? Dan kan je nog wat passata toe.

  9. Afwerking: dresseer puree op het bord en zet er de courgettebootjes op. Werk af met basilicumblaadjes. 

  10. Voor de kinderchampagne: meng de helft appelsap en de helft spuitwater in een glas.

0
Nog geen stemmen