Double cheese veggiehamburger en komkommer/meloen-water

Ingrediënten

  • 4 zachte broodjes

voor de salsa

voor de garnituur

Voor het water

  • ½ meloen
  • 1 komkommer
  • water

Een week lang gaat Sofie Dumont langs bij de jonge garde van Familie. Op dinsdag kiest ze met Bab voor een vegetarisch gerecht: ze maken een veggie double cheese croque hamburger. Een mix tussen een croque monsieur en een hamburger zonder vlees maar wel met twee heerlijke kazen.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Vegetarisch

Bereiding

  1. Begin met de salsa.Schil en snij de komkommer in plakjes, in reepjes en tenslotte in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de augurken. Die laatste hoef je wel niet te schillen.

  2. Snij de artisjokken en dille fijn. Meng alles onder elkaar voor de salsa. Voeg wat olijfolie toe en kruid met peper en zout.

  3. Voor de garnituur. Snij de broodjes doormidden. Snij de blauwe kaas in plakjes.

  4. Verwijder het voetje van de paksoi. Snij in stukken. Gril even op het warme Paninitoestel (of croquemonsieurtoestel). Haal de paksoi van het toestel en leg er nu de broodjes op.

  5. Lepel wat salsa op het dekseltje van het broodje. Beleg de onderkant van de broodjes met een plakje chesterkaas, grofgesneden paksoi, blauwe kaas. Plaats het dekseltje terug op het broodje. Leg de burgers onder het machine. Gril ze nog even tot de kaas mooi gesmolten is. Serveer dadelijk. 

  6. Voor het drankje: snij de komkommer in repen. Snij de meloen in partjes. Doe in een karaf met water.

0
Nog geen stemmen

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van