Aardappelen onder zoutkorst

Ingrediënten

  • 7 vastkokende aardappelen
  • 4 takjes verse tijm
  • 1 lepel venkelzaadjes
  • 1 lepel zeste van citroen
  • 1,2 kg grof zout
  • 1 ei
  • 2 eiwitten
  • 1 lepel lookkruiden
Dit kan iedereen
4 personen
Minder dan 15 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Meng het grof zout met alle kruiden. Doe de eieren erbij en meng alles goed dooreen.

  2. Leg een laag zout op de bodem van een ovenschotel. Was de aardappelen. Leg de rauwe aardappelen met schil op het zout. Bedek met de rest van het zout en druk goed aan.

  3. Zet in een voorverwarmde oven van 170 à 180°C gedurende 45 à 60 min.

5
Average: 5 (1 vote)

Aardappelen onder zoutkorst

1. De aardappelen niet koken
2. Geen water gebruiken, wel ei en eiwit