Bitterballen van Vlaamse stoverij

Ingrediënten

  • 500 g stoofvlees (recept: klik hieronder door)
  • 30 g bloem
  • 30 g boter
  • 2½ dl rundsbouillon
  • 1 el Maggi PH rundbouillon
  • paneermeel
  • bloem
  • 2 eieren
Gevorderde
4 personen
Meer dan 90 minuten
Belgisch
Hapje

Bereiding

  1. Laat de stoverij afkoelen in de koelkast. Smelt boter in een steelpannetje. Voeg de bloem al roerend toe. Blijf roeren en laat even aanbakken. Giet al roerend de bouillon erbij. Doe er een lepel rundsbouillon bij.

  2. Giet dit bij de afgekoelde stoverij en meng door. Kook dit nog even op, terwijl je blijft roeren. Zet van het vuur en voeg de agar agar toe. Roer stevig door en giet in een ovenschotel. Strijk mooi egaal en laat deze vulling opstijven in de koelkast.

  3. Snij met een warm mes kleine vierkantjes uit de vulling. Draai ze eerst door de bloem, dan door het ei en dan door het paneermeel. Draai nogmaals door het ei en het paneermeel. Laat ze nog een uurtje rusten in de koelkast.

  4. Frituur een 2-tal minuten op 180°C. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer.

0
Nog geen stemmen

Bitterballen van Vlaamse stoverij

1. Kook de stoverij terug op, samen met de roux
2. Paneer zonder gaatjes
3. Snijd voorzichtig met een warm mes