Bonen in tomatensaus

Ingrediënten

  • 500 gr droge witte bonen
  • 4 el Maggi PH groentebouillon
  • peper en zout
  • 3 teentjes look
  • tijm
  • laurier
  • olijfolie
  • 2 ajuinen
  • 500 ml tomatenstukjes uit blik
  • 500 ml water
  • 1 el tomatenpuree
Beginner
Meer dan 90 minuten

Bereiding

  1. Laat de bonen 24u weken in water.

  2. Giet water in een kookpot en voeg tijm, laurier, 1 teentje look en 2 el groentebouillon toe.

  3. Kook de bonen hierin gedurende 1 à 2u.

  4. Warm olijfolie op in een kookpot.

  5. Snij de ajuinen en 2 tenen look fijn en stoof aan.

  6. Giet de tomatenblokjes en het water erbij.

  7. Voeg tijm, laurier, tomatenpuree en 2 el groentebouillon toe en roer door.

  8. Laat 1u pruttelen zonder deksel op een laag vuur.

  9. Roer af en toe door.

  10. Giet de bonen af en doe ze bij de tomatensaus.

5
Average: 5 (1 vote)

Bonen in tomatensaus

1. Laat de bonen langer weken
2. Kook ze langer en in een bouillon
3. Stoof eerst de ajuinen en look aan
4. Laat de tomatensaus langer prutelen