Bouillabaisse

Ingrediënten

  • 1½ teen look
  • 1 tl venkelzaadjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 4 gamba's
  • 300 gr zalm
  • 2 el visbouillon
  • ½ l witte wijn
  • 1 dl pastis
  • 1 ajuin
  • 1 wit van prei
  • 1 klontje boter
  • 300 gr rode poon
  • 300 gr zeeduivel
  • venusschelpen
  • 2½ l water

Tip: voeg gerust extra garnaaltjes, mosselen en vis toe.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Stoof de ajuin, venkel en prei aan en blus met pastis en witte wijn. Voeg water toe en 2 el visbouillon. Snijd de lookteentjes fijn en voeg toe. Doe er ook de venkelzaadjes bij en kruid met peper en zout. Voeg dan de saffraandraadjes en de tomatenpuree toe. Laat het geheel opkoken en gedurende 30 minuten sudderen.

  2. Pocheer de vis apart in een platte pan in de bouillon. Voeg de verschillende vissoorten toe naargelang de gaartijd, bijvoorbeeld: start met lotte en venusschelpen als laatste. Serveer de vis in een diep bord en overgiet met de soep. Serveer met een stuk getoast brood en rouille.

0
Nog geen stemmen

Bouillabaise

1. Gebruik niet teveel groenten
2. Werk niet met visfumet
3. Mix de soep niet
4. Pocheer de vis apart

SOS Piet 3

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Verne 
ISBN 
9789020984231