Broodpudding

Ingrediënten

  • 2 eidooiers
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gr witte suiker
  • ½ l melk
  • kaneel
  • 300 gr sandwiches
  • 1 dl room
  • 300 gr oud brood
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200°C. Snijd het oud brood en sandwiches in stukken.

  2. Kook de melk met de suiker en giet die over het brood, zet het terug op het vuur. Meng room en eigelen doe dit er ook bij en meng goed. Haal van het vuur en doe er de rozijnen bij.

  3. Bestrooi met kaneel. Doe er eventueel nog een scheutje rum bij.

  4. Zet gedurende 45 minuten in de oven op 180°C.

5

Average: 5 (1 stem)

SOS Piet 2

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Verne 
ISBN 
9789020977714

Broodpudding

1. Werk met witte suiker
2. Meng oud brood met sandwiches en/of croissants
3. Breng het mengsel tot het kookpunt voor een goede binding