brusselse wafels bakken
Uw video is aan het laden...

Brusselse wafels

Ingrediënten

  • 6 eiwitten
  • 85 gr boter
  • 3 eierdooiers
  • 1¼ dl melk
  • 100 gr bloem
  • 6 el suiker
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Doe de bloem en de eierdooiers in een kom. Smelt de boter en meng die eronder tot je een homogene massa hebt. Meng hieronder de melk.

  2. Doe de eiwitten samen met 3 eetlepels suiker. Klop die samen op. Voeg dan nog 3 eetlepels suiker toe. Klop op tot de eiwitten heel stijf zijn.

  3. Spatel de eiwitten onder het beslag.

  4. Bestrijk het wafelijzer lichtjes met boter. Verdeel wat beslag over het wafelijzer.

  5. Doe het wafelijzer dicht, maar sluit het niet af, zo kan de wafel rijzen. Bak tot je mooi goudgele wafels hebt.

5

Average: 5 (1 stem)

SOS Piet 4

Auteur
Piet Huysentruyt
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Verne
ISBN
9789020990812

Brusselse wafels

1. Kies voor één gisting
2. Klop eiwit op met suiker
3. Het wafelijzer niet afsluiten