Coq au vin

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Hak de kip in stukken en kruid met peper en zout. Smelt boter in een brede stoofpan. Bak de kip 3 min. langs beide kanten.

  2. Voeg de ajuin toe. Overstrooi met bloem en roer door.

  3. Overgiet met de rode wijn tot de kip onderstaat. Voeg thijm, laurier en kippenbouillon toe en laat sudderen.

  4. Smelt boter in een kleefpan. Bak de zilveruitjes, sjalotten, spekblokjes en champignons aan in de pan. Blus met het water en zet van het vuur.

  5. Laat de coq-au-vin anderhalf uur sudderen. Doe een kwartier voor het einde het spek met de groentjes erbij. Werk af met de lente-ui

5
Average: 5 (1 vote)

Coq au vin

1. Gebruik een volledige kip
2. Marineer de kip niet op voorhand
3. Giet het braadvet niet weg
4. Gebruik bloem voor de binding
5. Voeg meer groenten toe

SOS Piet 1

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Dominique Dobbelaere / Anouk Van de Wal
ISBN 
9789020974553