Courgettecake

Ingrediënten

  • 1 teen look
  • 15 gr verse gist
  • peper
  • 100 gr boter
  • 4 eieren
  • 5 cl melk
  • 120 gr maïszetmeel
  • 120 gr bloem
  • 150 gr courgette, met schil,ontpit en in kleine blokjes
  • zout
  • Piet Huysentruyt Italian Mix
Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Doe de bloem met het maïszetmeel in een kom en roer goed. Klop de eieren op in een aparte kom met een mixer tot het schuimig is.

  2. Zet een kookpot op een laag vuur en warm de melk en boter op. Los de gist hierin op. Wanneer dit lauw en gesmolten is, giet je het bij de bloemmengeling.

  3. Giet de geklopte eieren erbij en roer goed door tot alles 1 geheel vormt. Kruid het deeg met peper en zout.

  4. Snij de courgette in kleine blokjes en bak ze even aan in olijfolie met een teentje look. Kruid met peper, zout en PH Italian mix. Doe de courgetteblokjes bij het deeg en meng goed door.

  5. Giet het mengsel in een cakevorm. Zet dit 45 min in een oven van 180°C. Laat hem afkoelen en serveer.

0
Nog geen stemmen

Courgettecake

1. Voeg maïszetmeel bij de bloem
2. Klop de eieren luchtig op
3. Maak melk, gist en boter lauw