Currysaus

Ingrediënten

  • sap van 1/2 citroen
  • 2 dl room
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl groentenbouillon
  • 2 el currypoeder
  • ½ appel (jonagold)
  • 1 stengel bleekselder
  • ½ ui
  • 1 el gehakte dragon
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Vegetarisch

Bereiding

  1. Snijd ui, bleekselder en de appel in een fijne brunoise.

  2. Stoof aan in boter, of het 'aanbaksel' van kip (in een pan dus waar je eerder kip ingebakken hebt dus).

  3. Strooi er 2 à 3 eetlepels curry over.

  4. Blus dan met witte wijn en groentenbouillon.

  5. Laat alles één minuut inkoken, voeg de room toe en desgewenst het citroensap.

  6. Kook de saus in.

  7. Ontvel en ontpit de tomaat. Snijd in blokjes en voeg deze samen met de dragon vlak voor het serveren toe.

5

Average: 5 (1 stem)

SOS Piet 2

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Verne 
ISBN 
9789020977714

Currysaus

1. Giet het verbrande vet weg
2. Stoof de bleekselderij in de saus
3. Voeg de tomaat en de dragon pas op het laatst toe