Diplomat pudding

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Meer dan 90 minuten
Frans
Dessert

Bereiding

  1. Neem 2,5 dl melk en verwarm ze. Breng de melk op smaak met een vanillestokje. Neem 2 eidooiers en doe ze in een mengkom. Voeg er 100 gr suiker aan toe. Roer nu tot het eigeel en de suiker één worden. Giet de kokende melk op het eigeel en begin meteen met roeren. Daarna doe je het in een kookpot en verwarm je het. Blijf terwijl roeren.

  2. Neem 10 blaadjes gelatine en week ze in water. Knijp de blaadjes wat uit, zodat het overtollige water weg is, en doe ze mee in de kookpot. Laat alles wat sudderen, maar zorg ervoor dat je pudding niet kookt. Giet er 3 el kirsch bij, gebaseerd op je eigen smaak.

  3. Klop room op, terwijl je je pudding laat afkoelen tot lichaamstemperatuur, in koud water. Meng de room onder de pudding.

  4. Leg lange vingers, die wat gedrenkt zijn in kirsch, langs de zijkant van een kom, en giet de pudding erover. Laat het 2 u in de koelkast opstijven.

0
Nog geen stemmen

Diplomat pudding

1. Neem 2 eidooiers per 2,5 dl melk.
2. Voeg melk bij het opgeklopte eigeel.
3. Gebruik 10 blaadjes gelatine.
4. Meng alles koud.