Eclair met ganache

Ingrediënten

Deeg

Vulling

  • 6 eierdooiers
  • 175 gr suiker
  • 150 gr bloem
  • ½ l melk

Ganache

  • 1½ dl room
  • 50 gr glucose
  • 50 gr suiker
  • 100 gr echte boter
  • 150 gr chocolade
Gevorderde
4 personen
Meer dan 90 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Deeg: Zet een kookpot met het water en de boter op een vuur. Wanneer het kookt doe je de bloem erbij. Roer dit goed door gedurende 5 minuten en zet de pot van het vuur om af te koelen. Voeg al roerend en één per één de eieren toe. Doe het deeg in een spuitzak en spuit de gewenste vormen op een beboterde ovenplaat. Zet de ovenplaat in een voorverwarmde oven van 225°C gedurende 20 à 30 minuten. Zet de oven af en laat ze nog even staan om uit te drogen.

  2. Vulling: Verwarm de melk in een kookpot. Doe de eierdooiers en de suiker in een kom en mix goed door met een mixer. Doe de bloem erbij en roer stevig met een garde. Giet de warme melk in de kom roer goed door. Doe de vulling in de kookpot en laat dit al roerend nog even opkoken tot alles ingedikt is.

  3. Ganache: Doe de room in een kookpot en zet op een laag vuur. Voeg de suiker, glucose en chocolade erbij en laat zachtjes smelten. roer goed door en voeg op het einde de koude boter erbij.

  4. Afwerking: Snij de deegvormen in 2 met een broodmes. Smeer de vulling erop. Dop het deksel van het deeg in de ganache en sluit de eclair.

0
Nog geen stemmen