Flan bresilienne

Ingrediënten

Een flan bresilienne of bresiliennetaart, wie lust dat nu niet? 

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Neem een hoge taartvorm en smeer in met boter. Leg het bladerdeeg in de vorm, snij de randen eraf en prik er gaatjes in.

  2. Klop de eierdooiers op, samen met de helft van de suiker. Meng de bloem door dit beslag. Voeg de koude melk erbij en roer. Klop de eiwitten op, samen met de andere helft van de suiker, en meng dit onder het beslag. Giet het beslag in de taartvorm tot aan de rand.

  3. Zet 45 minuten in een voorverwarmde oven op 170°C. Laat de taart afkoelen.

  4. Klop de room op met een eetlepel kristalsuiker, en smeer dit op de bovenkant van de afgekoelde taart. Doe er de bresiliennenootjes op.

5
Average: 5 (1 vote)