Gegratineerde oesters

Ingrediënten

  • platte oesters
  • 2 dl room
  • sap van een halve citroen
  • 3 eierdooiers
  • 1 sjalot
Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Voorgerecht

Bereiding

  1. Neem de platte Zeeuwse oesters, 5/0 (dit duidt de grootte van de oester aan). Open ze zelf of laat ze door de visboer openen. Vang het sap en de oesters op (als de visboer ze opent, vraag dan ook dat hij het sap samen met de oesters eruit wil halen en neem de schelpen mee).

  2. Neem een pannetje en voeg daar de gesnipperde sjalot en de champagne aan toe en ook onmiddellijk de oesters. Laat ze lauw worden: controleer de temperatuur met je vingers. Neem de oesters eruit als ze lauw zijn. Voeg er dan de room en de citroen aan toe.

  3. Ook nog een beetje water (0,5 dl) en een beetje groentenbouillon en laat inkoken tot de helft (ongeveer 5 minuten). Nadien de saus laten afkoelen tot ze lauw is. Maak een mousselinesaus.

  4. Leg ondertussen de oesters terug in de schelp, die op wat zeewier en op een ovenplaat liggen. Voeg 3 eetlepels mousseline toe aan de afgekoelde saus. Klop wat room harder op en roer 2 eetlepels door de saus

  5. Overgiet de oesters met de saus en zet ze onder de grill gedurende 3 à 4 minuten.

0
Nog geen stemmen