Gegratineerde oesters met champagne

Ingrediënten

  • 2 eierdooiers
  • 1½ dl room
  • 1 dl oestersap
  • 24 grote platte oesters
  • ½ sap van citroen

Oesters, je lust ze of je lust ze niet. Behoor je tot die laatste groep? Gratineer de oesters dan even in de oven. Wedden dat je het nu wel lust? Gegratineerde oesters zijn een perfect hapje of voorgerecht met Kerstmis of Nieuwjaar.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Frans
Voorgerecht

Bereiding

  1. Open de oesters, vang het sap op en breng het in een pannetje aan de kook. Giet de champagne erbij (per dl oestersap een dl champagne) Doe er de sjalot bij en laat inkoken tot de helft. Laat afkoelen tot het lauw is. Doe de eierdooiers en de room erbij en meng alles goed. Maak de oesters los.

  2. Leg aluminiumfolie op een bakplaat en leg de oesters erop zodat ze recht blijven liggen. Giet de saus over de oesters. Gratineer 3 minuten in de oven.

  3. Haal uit de oven en serveer dadelijk!

0
Nog geen stemmen

Gegratineerde oesters

1. Warm het eigeel niet op
2. Pocheer de oesters niet
3. Leg de oesters op alumiumfolie