Gegratineerde sint-jakobsschelp

Ingrediënten

  • gemalen kaas
  • 2 el parmezaanse kaas
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 dl water
  • 1 dl room
  • 4 dl melk
  • 5 el bloem
  • 5 el boter
  • 4 sint-jakobsschelpen
  • 12 sint-jakobsvruchten
  • currypoeder
  • broodkruim
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Schaal- en Schelpdieren

Bereiding

  1. Start met het maken van een roux: boter smelten, bloem bijvoegen, van het vuur nemen en koude melk erop gieten. Voeg een eetlepel groentebouillon toe, kruid met peper,zout en curry en doe er het sap van de citroen bij. Voeg dan het water toe. Voeg ook nog de parmezaanse kaas toe.

  2. Kruid de sint-jacobsvruchten en doe ze mee in de saus. Voeg nog 1 dl room toe. Voeg dan de smaakmakers naar keuze bij in de saus: bijvoorbeeld champignons.

  3. Vul de sint-jakobsschelpen. Overstrooi met gemalen kaas en daarboven op broodkruim.

  4. Zet in een oven van 180 graden gedurende 10 minuten, het laatste minuutje zet je ook de grill aan om te gratineren. Als je de schelpen op voorhand maakt en als ze dus afgekoeld zijn, moet je ze ongeveer 20 à 25 minuten in de oven zetten.

0

Nog geen stemmen

SOS Piet 3

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Verne 
ISBN 
9789020984231