Gehaktballetjes uit de Ardèche

Ingrediënten

  • 750 gr varkensgehakt (grof gemalen)
  • 500 gr keelsteke (vet van de nek van het varken) (grof gemalen)
  • 2 teentjes look
  • varkensnetjes
  • peper en zout
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Week de varkensnetjes in gezouten water.

  2. Was de snijbieten, snij het kontje eraf en snij ze in grote stukken en kook ze heel gaar in gezouten water. Giet de snijbiet af en schrik ze in koud water. Wring ze stevig uit met een handdoek tot al het water eruit is. Cutter de snijbiet even in de cuttermachine.

  3. Doe het vlees samen in een kom en kruid met peper en zout. Versnipper de look bij het vlees en voeg de versnipperde snijbiet toe. Meng alles stevig door elkaar en draai grote ballen van het gehakt.

  4. Wring de varkensnetjes uit en leg ze mooi open. Leg de gehaktballen erop en vouw de netjes toe. Leg ze in een ovenschaal en zet ze in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 30 min. en grill ze nog even op het eind

0
Nog geen stemmen