Gevuld beursje

Ingrediënten

  • 1 eigeel
  • boterpapier/brickdeeg
  • Oosterse kruiden
  • 1 teentje look (eventueel)
  • look
  • koriander
  • 250 gr kip
  • 2 eieren (gekookt)
  • brickdeeg
  • anijs
  • amandelen (geroosterd)
  • 2 wortelen
  • mosterdkruiden
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij de groenten fijn. Zet de oven op 220 graden en haal de ovenplaat er al uit. Gebruik zo weinig mogelijk vetstof. Stoof de kip aan en doe er de groenten bij. Kruid goed met alle kruiden. Haal de pan van het vuur .Voeg er het ei aan toe en de fijgehakte koriander.

  2. Leg boterpapier op de ovenplaat. Leg 1 brickdeeg op de boter en leg in het midden van het brickdeeg nog een extra laagje deeg. Leg op het extra laagje de groentevulling. Trek een cirkel met het eigeel ongeveer 3cm van de rand zodat het deeg kleeft. Vouw het deeg dicht en druk goed aan. Steek er voor de zekerheid een tandenstokertje in. Zet in de oven op 200 graden gedurende 7 minuten.

  3. Overstrooi met koriander en wat soyasaus.

0
Nog geen stemmen