Goulash

Ingrediënten

Goulash, is oorspronkelijk een stevige Hongaarse soep maar we eten het ook vooral als een variant van stoofvlees.

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Doe de vetstof in een pan en laat goed warm worden. Doe de blokjes in de pan. Schroei het vlees goed dicht langs alle kanten, niet te snel in de pan roeren.

  2. Doe het vlees in een grote kookpot. Overstrooi met 4 eetlepels bloem en roer goed. Blus de pan zodat je bruine jus krijgt. Doe dit in de pot bij het vlees met de rest van het water. Zorg ervoor dat het vlees mooi onder staat. Doe er wat bouillon bij.

  3. Snij de groenten grof en doe ze bij het vlees. Kruid goed af met peper zout en doe de paprikapoeder en de tomatenpuree erbij. Zet alles op een licht vuurtje gedurende 1 uur zonder deksel.

5
Average: 5 (1 vote)

Goulash

1. Bak het vlees aan alle kanten goed bruin
2. Snijd de groenten in dikke gelijkmatige stukken
3. Laat de goulash traag garen zonder deksel

SOS Piet 3

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Verne 
ISBN 
9789020984231