Soep van groene asperges met room en zalm

Ingrediënten

versiering

Met een soepje zit je altijd goed. Wist je dat soep van groene asperges super lekker is? Werk af met gerookte zalm en opgeklopte room. Serveer ze in een glaasje en je hebt een feestelijk hapje.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Soep

Bereiding

  1. Was de asperges en snij de kontjes eraf. Schil de onderkanten van de asperges, snij de punten eraf en hou ze apart. Snij de rest van de asperges in fijne stukjes.

  2. Schil de aardappel en ajuin en snij in kleine blokjes. Was de prei en snij in kleine stukken.

  3. Smelt de boter in een kookpot en stoof alle groenten aan zonder deksel. Blus met water, voeg de bouillon toe en kruid met peper en zout. Laat opkoken en vervolgens nog 30 min pruttelen zonder deksel.

  4. Mix de soep tot ze mooi glad is. Voeg de room toe en mix nog even schuimig.

  5. Snij de puntjes van de asperges overlangs in 4 en laat ze even meekoken. Schep in een kom en versier met peterselie, reepjes gerookte zalm en opgeklopte room.

0
Nog geen stemmen

Groene aspergesoep

1. Schil de asperges en snijd ze fijn
2. Voeg extra groenten toe
3. Zet geen deksel op de pot
4. Peterselie en aspergepunten op het laatste toevoegen