De ideale restverwerking: groentenquiche

Ingrediënten

Heb je vaak restjes over? Dan zijn quiches ideaal. Je kan er - bij wijze van spreken - alles in gooien. Deze groentenquiche is het ideale voorbeeld. Heb je toch liever iets van vlees? Voeg dan wat hesp toe. Nog een stukje over? Neem het mee naar het werk als lunch.

Tip: gebruik diepvriesspinazie of stoof spinazie kort aan.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Frans
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij de paprika’s, courgette, champignons en ajuin in kleine blokjes. Wring de ontdooide spinazie uit.

  2. Warm olijfolie op in een antikleefpan op een hoog vuur. Stoof alle groenten even aan in de pan. Kruid met peper en zout en voeg de look toe.

  3. Laat de groentjes uitlekken op keukenpapier.

  4. Haal het bladerdeeg uit de koelkast en leg in de bakvorm. Druk hem goed aan, prik gaatjes met een vork en snij de randen af. Leg er droge bonen in. Bak het deeg voor op 180°C, gedurende 20 min.

  5. Haal het deeg uit de oven. Verdeel de groentjes in de vorm. Meng eieren, room en kruidenkaas en giet over de groenten. Overstrooi met geraspte kaas.

  6. Zet in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 30 min.

4.5
Average: 4.5 (2 votes)

Groentenquiche

1. Snij de groenten kleiner
2. Stoof de groenten niet te lang aan
3. Bak het deeg voor