Hachis parmentier van tofu

Ingrediënten

  • 2 pakjes gehakte tofu
  • 1 ajuin
  • 1 wortel
  • 2 selderstengels
  • 1 wit van prei
  • 1 teentje look
  • peper en zout
  • tijm
  • laurier
  • 2 el Maggi PH groentebouillon
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in zout water. Pureer ze en voeg melk, boter en een eitje toe zodat het heel smeuïg wordt. Kruid met peper en zout.

  2. Versnipper de ajuin, en snij selder, prei en wortelen fijn. Smelt boter in een brede stoofpan. Stoof de ajuin kort aan en voeg de tofu toe. Kruid met peper en zout en bak mee aan.

  3. Voeg de andere groenten toe en bak aan. Giet de gepelde tomaten en het water erbij. Voeg de groentebouillon, tijm, laurier en tomatenpuree toe. Laat 10 min sudderen en giet in een ovenschotel. Smeer de puree er bovenop.

  4. Verstrooi met geraspte kaas en paneermeel. Zet in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 à 25 min.

0
Nog geen stemmen

Hachis parmentier van tofu

1. Snij de groenten veel fijner
2. Gebruik gehakt van tofu
3. Doe meer melk en een ei in de puree
4. Voeg tomatenpuree toe