Javanais

Ingrediënten

  • crème au beurre
  • 300 gr room
  • 100 gr glucose
  • 30 gr bloem
  • 60 gr suiker
  • 8 eiwitten
  • 100 gr suiker
  • 300 gr marsepein
  • 250 gr chocolade
  • 100 gr boter

materiaal

  • paletmesje
  • bakpapier
Gevorderde
4 personen
Meer dan 90 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Amandelbeslag: Doe de marsepein in kleine stukjes en meng met 4 eiwitten. Klop de andere 4 eiwitten op met de suiker. Spatel het opgeklopte eiwit bij het marsepeindeeg en meng. Meng er de bloem door. Leg het bakpapier op een bakplaat en stort het deeg verspreid over 2 bakplaten. Smeer het dun uit met een paletmesje. Bak gedurende 4 à 5 minuten op 200 graden. Haal het deeg uit de oven. Leg er een vochtige handdoek over en draai om. Wrijf het bakpapier in met een beetje water en laat afkoelen. Als het afgekoeld is kan je het papier er gemakkelijk afhalen.

  2. Crème au beurre: Zie recept crème au beurre

  3. Ganache: Warm de room op en doe de suiker erbij en ook de glucose tot alles lauw is. Smelt er dan de chocolade in. Werk op met de boter en doorroer voorzichtig: het mag zeker niet koken. Laat afkoelen. Maak laagjes : een laagje deeg; een laagje crème au beurre; een laagje deeg; een laagje crème au beurre,... Laat één dag opstijven in de koelkast en werk dan af met de ganache.

0
Nog geen stemmen