Kaasquiche met Provençaalse tomaten

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • droge witte bonen
  • vlezige romatomaten
  • peper en zout
  • 1 dl halfvolle room
  • 1 dl halfvolle melk
  • 2 eieren +1 eigeel
  • 1 aubergine
  • PH Italian mix
  • halfgedroogde tomaten
  • geraspte kaas
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Leg het bladerdeeg in een taartvorm en snij de overtollige randen eraf. Leg een boterpapier op het deeg en bedek met droge bonen. Zet dit in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 à 25 min.

  2. Doe de melk, room en eieren samen in een kom. Roer alles goed door en kruid met peper en zout.

  3. Haal het deeg uit de oven en haal de bonen eraf. Bedek de bodem van de taart met schijfjes aubergine. Snij de tomaten in twee en leg ze in de taart met de open kant naar boven. Leg daartussen enkele halfgedroogde tomaten. Overgiet dit met het eiermengsel. Overstrooi met Italiaanse kruiden en geraspte kaas.

  4. Zet in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 à 25 min.

5
Average: 5 (1 vote)

Kaasquiche met Provençaalse tomaten

1. Gebruik een kant-en-klaar bladerdeeg
2. Bak het deeg voor
3. Gebruik minder eieren en minder kaas
4. Gebruik de aubergine om overtollig vocht op te slorpen