Kalfsgebraad

Ingrediënten

  • 1,2 kg dik kalfsgebraad
  • peper en zout
  • boter
  • water
  • 1 el Maggi PH rundsbouillon
  • honing
  • mosterd
Beginner
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kruid het vlees langs alle kanten met peper en zout. Smelt boter in een kleine braadpan op een middelmatig vuur. Wanneer de boter goudgeel is, leg dan het vlees erin. Bak 5 min langs alle kanten. Zet er een deksel op en laat 20 à 25 min braden op een laag vuur.

  2. Kijk met een vleesthermometer de binnenkant van het vlees na (moet ongeveer 50°C zijn). Haal het vlees uit de pan. Blus de pan met een scheut water. Voeg rundsbouillon toe, roer het aanbaksel los en laat even opkoken. Besmeer het vlees met honing en mosterd. Leg het vlees nog even mee terug in de pan. Zet het deksel erop en laat nog 5 min sudderen.

  3. Snij in dunne schijven en serveer met de saus.

0
Nog geen stemmen

Kalfsgebraad

1. Werk met een dik stuk vlees
2. Smeer de honing en mosterd er pas op het einde op
3. Braden op een zacht vuur