Kalkoenroulade met veenbessensaus

Ingrediënten

  • zout
  • 1 klontje boter
  • 1 dl water
  • peper
  • 1 dl porto
  • 4 el balsamicoazijn
  • 2 schijfjes ganzenlever
  • 2 eigelen
  • 200 gr gevogeltegehakt
  • 4 kalkoenlapjes
  • 1 th lepel kippenbouillon
  • 2 dl room
  • 100 gr veenbessen (of gemengd rood fruit)
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Maak een sappig gehakt: snijd de ganzenlever in blokjes en meng samen met het eigeel onder het gehakt. Kruid met peper en zout. Leg de kalkoenlapjes open en bedek met 1 cm gehakt. Rol op en rol in aluminium folie tot een worst. Pocheer in water gedurende 10 à 12 minuten.

  2. Doe boter in een pan, kruid met peper en zout en bak de worsten van kalkoen mooi bruin aan. Doe de veenbessen in de pan, blus met water en porto en doe de kippenbouillon erbij. Voeg de balsamico azijn en de veenbessenconfituur toe en laat tot de helft inkoken. Doe er wat room bij.

  3. Haal het vlees uit de pan en snijd in schijfjes. Leg de schijfjes op een bord, overgiet met de saus en serveer met kroketjes of aardappelwafeltjes.

0
Nog geen stemmen

Kalkoenroulade met veenbessensaus

1. Voeg eigeel en vetstof bij het gehakt
2. Pocheer het vlees
3. Bak het vlees af in de pan