Kastanje-ijs

Ingrediënten

  • 200 gr ongesuikerde kastanjepuree
  • 150 gr kristalsuiker
  • 5 eigelen
  • 7,5 dl melk
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Giet de melk in een kookpot en zet op een middelmatig vuur. Voeg de kastanjepuree toe en roer goed door. Laat even opkoken terwijl je goed roert.

  2. Klop ondertussen de eigelen op, samen met de suiker, tot ze wit zien. Giet de inhoud van de kookpot in de kom met opgeklopte eigelen. Roer door en giet alles terug in de kookpot. Laat nog heel even opwarmen terwijl je roert.

  3. Laat het mengsel goed afkoelen en giet dan in de ijsmachine.

0
Nog geen stemmen

Kastanjeijs

1. Start met de melk
2. Gebruik minder suiker
3. Klop het eigeel op met de suiker