Kip archiduc

Ingrediënten

  • 1 kip, in 8 gesneden
  • 1 bakje champignons
  • 2½ dl room
  • peper en zout
  • scheut cognac
  • 1 el kippenbouillon
  • boter
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Vlees

Bereiding

  1. Smelt de boter in een kleefpan. Kruid de stukken kip goed met peper en zout. Bak de kip 4 minuten aan elke kant.

  2. Snij de champignons in 4 en doe ze mee in de pan. Blus alles met een scheut cognac en voeg het water toe. Voeg de Piet Huysentruyt kippenbouillon toe. Laat dit voor de helft inkoken.

  3. Giet de room erbij en laat dit weer tot de helft inkoken.

  4. Werk af met de gehakte peterselie en dien op.

0

Nog geen stemmen

Kip archiduc

1. Gebruik niet te veel vetstof
2. Kook de saus in en voeg de room later toe
3. Bind met maïszetmeel als de saus niet dik genoeg is

SOS Piet 4

Auteur
Piet Huysentruyt
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Verne
ISBN
9789020990812