Kipfilet

Ingrediënten

  • kipkruiden
  • 2 el honing
  • 1 klontje boter
  • 4 kipfilets
  • ½ el kippenbouillon
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 dl water
Dit kan iedereen
4 personen
Minder dan 15 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Neem een goede braadpan en smelt de boter. Zet op een hoog vuur.

  2. Kruid de kippenborsten en leg ze eerst op de velkant (de gladde kant) en schroei dicht. Zet dan je vuur lager en laat ze gedurende 7 à 8 minuten garen op het zacht vuurtje. Draai de kipfilets om en laat ze nog 2 à 3 minuten verder garen.

  3. Als je een sausje wil, blus je nu de pan met water. Voeg wat honing toe en het sap van ½ citroen. Voeg een beetje kippenbouillon toe en serveer.

0
Nog geen stemmen

Kipfilet

1. Leg de braadpan goed vol.
2. Schroei de kipfilets eerst dicht en zet nadien het vuur lager.
3. Bak 7 à 8 minuten aan één kant, dan 2 minuten aan de andere kant.