Konijn met bruin bier

Ingrediënten

SOS Piet! Zin in een Vlaamse klassieker, maar geen inspiratie? Dan kan je met dit stoofpotje niets fout doen. Piet Huysentruyt toont je zijn tips en tricks voor het maken van een heerlijk, Belgisch konijn met bruin bier. Hier vind je zijn recept!

Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Zet een stoofpan op het vuur en smelt de boter. Kruid het konijn met peper en zout en laat 5 min. bakken aan elke kant. Snij de ajuinen en champignons grof en bak ze even mee aan in de pan. Strooi de bloem over het konijn. Blus de pan met het bier en roer alles goed door, breng op smaak met tijm en laurier.

  2. Giet er water bij tot heel het konijn onder staat. Voeg de balsamico, wildbouillon en suiker toe. Roer door en laat 1,5u tot 2u sudderen zonder deksel.

0
Nog geen stemmen